Bovenbouw

9apr2018

Donderdagmiddag 15 maart hebben de kinderen van de bovenbouwgroep van Lisa, samen met de gemeente enkele Elzen geplant langs het fietspad richting het spoor. Dit als voorbereiding op de natuurspeelplaats die daar in de toekomst gaat komen. In de onderbouwgroep van Ingrid  gaat hun project over de natuur rond onze school, die week ging juist over bomen. Goede reden om voor de kleuters uit deze groep om het bomen planten te gaan bekijken.

Zie voor meer foto’s MyAlbum

5apr2018

Hierbij de film van de prachtige opera die gemaakt is met de hele bovenbouw en is opgevoerd in het Wapen van Assendelft op donderdag 29 maart jl. De film is te bewonderen door in te loggen met het wel bekende wachtwoord. Veel kijk plezier!

[…]

27mrt2018

Aanstaande donderdag is het zover. De Opera ‘Prinses Turandot’ in Het Wapen van Assendelft.
De zaal gaat open om 19.10 en de opera start om 19.30 uur.

15mrt2018

De bovenbouw heeft een project over de natuur. Op donderdag 15 maart ging de groep van Lisa bomen planten bij het fietspad naast de school. Ook kwam de kleutergroep van Ingrid kijken hoe het ging en hebben ze geholpen met het verspreiden van wormen over de boomwortels. Na afloop gingen de groepen weer samen terug naar school.

Geschreven door Bo en Merel

Meer foto’s zijn te zien in Mijn Album.

16feb2018

Ook dit jaar is de Bijennachtfilm tijdens het schoolfeest in première gegaan! Deze film is zeer goed ontvangen door het publiek. En we willen jullie deze film natuurlijk niet ontzeggen. Veel kijkplezier! (te bekijken met het bekende wachtwoord)

[…]

5feb2018

  

Vandaag was de aftrap van De Zaanse Kinderjury. Wethouder Addy Verschuren kwam een stukje voorlezen en de kinderen vertellen over het verloop van de wedstrijd. Het is de bedoeling dat de kinderen verschillende boeken van debuterende schrijvers lezen en hierover boekverslagen schrijven. Hiermee kunnen zij een schoolreisje winnen. De kinderen hebben vandaag hun eerste boek gekozen en zijn enthousiast begonnen!

2feb2018

De komende weken gaat de bovenbouw in de ateliers aan de slag met het voorbereiden van de opera ‘Turandot’. Er wordt toegewerkt naar de grote finale op donderdagavond 29 maart in Het Wapen van Assendelft.

Vanmorgen was de aftrap met operacoach Deborah de Liever. Alle kinderen hebben een lied gezongen en kennis gemaakt met de personages uit de opera.

Vanaf volgende week gaan de kinderen in de ateliers aan de slag met onder andere het maken van het decor en de rekwisieten en de kostuums.

10nov2017

Geschreven door Pleun en Pèpa

In de klas hadden we een quiz, de SlimmerIQuiz. Je kreeg een antwoordenblad, en op het digibord kregen we vragen. Voor een moeilijke vraag kreeg je meer punten dan voor een makkelijkere vraag. Uit elke groep 8 klas gingen er drie mensen door, die kinderen hadden de meeste punten van de klas. Bij Lisa waren het Bas, Pleun en Pèpa, en bij Miriam waren het Amelia, Myron en Niek.

[…]

17okt2017

Vorig schooljaar heeft de bovenbouw tijdens het project verkiezingen een Bijenraad opgericht. Hierin zitten kinderen die meedenken over verschillende kwesties in en om de school. Dit schooljaar was het tijd om nieuwe leden te werven. Hieronder leest u welke leden er nu in de Bijenraad zitten.

Jannes, Sophie, Sara, Pleun, Daniël, Merel, Vince, Mies, Julian en Petra.

 

De Bijenraad is een plek voor kinderen van de Bijenkorf om hun stem te laten horen rondom allerlei organisatorische zaken van de school. Zij kunnen, net als de ouders, meedenken over nieuwe ontwikkelingen, zelf initiatieven nemen en zo nodig meebeslissen.

Wij wensen de nieuwe leden veel succes en plezier in de Bijenraad!

 

Meer …