Middenbouw

3dec2018
Afgelopen vrijdag waren de Sint en zijn pieten op de Bijenkorf. Nadat alle kinderen waren getrakteerd op pepernoten mochten zij hun ingestudeerde acts laten zien. De hoofdpiet heeft na afloop van het sinterklaasfeest een stapel pietendiploma’s aan meester Nick gegeven. In overleg met de sportpiet kunnen de kinderen de diploma’s behalen, mits zij de bekende pietentrucjes kunnen laten zien.

[…]

19nov2018

Bedankt Slagerij Veenboer en Bakker Lex Brakenhoff  voor het heerlijke schoolontbijt! Door de hulp van onze lokale bakker en slager hebben de kinderen kunnen genieten van een gezond en lekker ontbijt! De kinderen hebben om de bakker en de slager te bedanken een mooie kleurplaat gekleurd.

18sep2018


Het schoolvoetbaltoernooi is weer vol aan de gang.  Alle 4 de groepen van de Bijenkorf hebben de finale gehaald! De finales worden vrijdagavond 21 september gespeeld bij voetbalvereniging Assendelft. Mocht je ze willen aanmoedigen, het schema van deze finaleavond vind je hier. 

Zie op MyAlbum de teamfoto’s van deze kanjers.

Oh ja, kom op de fiets! Er is niet veel parkeergelegenheid daar aan de Dorpsstraat.

 

13jun2018

 

Dinsdag 12 juni was het zover; de wandeltocht van de Assendelftse basisscholen. Vaders, moeders en andere familieleden liepen deze avond gezellig mee. Drie afstanden werden gelopen; 4 km door de onderbouw, 6 km door de middenbouw en 8,5 km voor de bovenbouw.

Enkele fotos van deze avond zijn te vinden op Myalbum

5jun2018

Op donderdag 17 mei zijn we naar Artis geweest. We hebben hier zelf geld voor ingezameld, door een markt te organiseren. […]

12feb2018

De middenbouw is volop bezig met het project de VOC.  De groep van Lonneke heeft portretten met zelfgemaakte hoeden gemaakt.
Voor alle foto’s kunt u kijken in Mijn Album.

2feb2018

Na een super leuk bezoek aan het Scheepsvaart museum is de middenbouw gestart met hun project over de VOC.
En net als ongeveer 400 jaar geleden is er flinke handel ontstaan op school. De kinderen kunnen in verschillende hoeken ‘duiten’ verdienen. Bijv. door het maken van rekenbladen en taalopdrachten. Deze duiten kunnen ze weer uitgeven in de kapiteinshut of het kunstenaars atelier. Ze leren knopen maken, boten bouwen en specerijen kennen. We zien zakenlui in de dop ontstaan…! Kortom een erg leuk en leerzaam project.

Voor meer foto’s kunt u kijken in Mijn Album.

17jan2018

Het scheepsvaartmuseum

We gingen naar het Scheepsvaartmuseum. Toen we binnenkwamen werden we in vier groepen verdeeld. We werden rondgeleid door het hele museum. We hebben allerlei tentoonstellingen gezien: Het verhaal van de walvis, het VOC schip en de Gouden Eeuw. […]

Meer …