Atelier

Elke vrijdag zijn de ateliers. De ateliers bestaan uit verschillende activiteiten die de brede ontwikkeling stimuleren. De kinderen uit de MB en BB kunnen 5x per jaar inschrijven voor een atelier naar keuze. Vaste ateliers zijn : techniekkunst, sport, natuur, verhalen schrijven, beeldende vorming, koken en tuinieren. Naast de vaste ateliers zijn er altijd extra ateliers per periode. Te denken valt aan: sterren kijken, Spaanse les, handwerken. De ateliers zijn aanvullend op het projectonderwijs. Met de ateliers richten we ons op de wereldoriënterende doelen, de uitwerking van het Jenaplanconcept, de 21e eeuwse vaardigheden en Bildung.

23mrt2017

Tijdens een van de ateliers van de Bijenkorf op vrijdagmorgen, zijn de kinderen heerlijk buiten met stoepkrijt aan de slag gegaan. Het maken van een mooie 3D tekening op het schoolplein was het resultaat. Zie voor meer foto’s mijnalbum.

9mrt2017

In de plusgroep zijn we bezig met programmeren. Eerst hebben we vanuit de basis geleerd hoe het binaire stelsel en pixels werken en nu zijn we begonnen met het programmeren van onze eigen spelletjes en voorstellingen binnen scratch. […]